Combi løsning til Vaagen Timbers, USA

Kristian Kallesøe og Russ Vaagen hos Vaagen Timbers.

Vil du vide mere om vores løsninger til CLT-produktion?

Se mere

CLT og limtræsbjælker

Hos Vaagen Timbers, Colville, WA producerer Combi pressen til CLT og limtræsbjælkeproduktion elementer til det amerikanske marked.

“I mere end seks år har vi dedikeret os til CLT (cross laminated timber). Vi har foretaget adskillige rejser, hvor vi har søgt viden omkring forskellige produktionssystemer og til sidst fandt vi en løsning, som vi syntes rigtig godt om. Denne løsning var hos Hasslacher i Østrig,” fortæller administrerende direktør Russ Vaagen, hvormed han henviser til Kallesoe Machinerys højfrekvenspressere hos Hasslacher Norica Timber. Disse pressere producerer CLT og limtræsbjælker i hhv. Sachsenburg og Stall i Mölltal.

Combi pressen
Teknologien, der benyttes i presserne nævnt ovenfor, benyttes også i Combi Presselinjen, men med sit specialdesignede oplæggersystem kan denne presselinje fremstille to forskellige produkttyper i et og samme system: Limtræsbjælker og CLT.

Denne fleksibilitet i produktionen kombineret med den foretrukne højfrekvente teknologi fik Vaagen til at købe pressen: “Dette nyudviklede system var den ideelle løsning for os. Kallesoe tog også den nødvendige tid og tilpassede maskinerne til vores specifikke behov,” udtaler Russ Vaagen.

Kernen i projektet
“Vores højfrekvenspressere er kernen i vores projekter, men vi leverer også limsystemer, hele mekaniseringen og vi sørger for planlægningen af den komplette produktionslinje – lige fra træet kommer ind som råtræ til slutproduktet er færdigproduceret. Dermed får kunden præcist den systemløsning, der opfylder deres specifikke krav,” informerer Bruno Kallesøe og understreger, at det i så omfattende projekter først og fremmest er erfaring, der spiller en central rolle.

Du kan læse hele artiklen her (på engelsk).

Kilde: Holzkurier CLT Special, 2019

Referencer

© Kallesoe Machinery A/S