Limtræsplader

Limtræsplader er opbygget af massive trælameller, der er kantlimede og presset sammen parallelt med årerne. Pladerne kan benyttes til et utal af formål fra møbel- og bordplader til mellemlag i CLT.

Herunder kan du finde information om systemløsninger og presseanlæg til din produktion af limtræsplader.

Referencer i pladeindustrien

ALSIDIGE FORMÅL

Om limtræsplader

Limtræsplader har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Det er særligt inden for boligindretning, at der i særlig grad benyttes limtræsplader. Limtræspladerne kan eksempelvis bruges til køkkenbordsplader, spisebordsplader og andre overflader, hvor man ønsker et smukt udtryk med stor styrke. Pladerne kan også bruges i møbelindustrien til hylder eller små borde. Limtræsplader kan også bruges som tilsætning til vinduer og til bundstykker til vinduer eller som byggeplader eller støbeplader til at støbe cement. I det hele taget har limtræsplader et væld af anvendelsesmuligheder, hvis man ønsker en stærk plade med træets naturlige udtryk.

God produktion og håndtering

Produktion af limtræsplader

Limtræspladerne laves ved at kantlime og presse trælameller sammen langs årerne i træet. Herved får man en ensartet plade, der kan bruges til mange forskellige formål.

En anvendelsesmulighed til limtræsplader er som et midterlag i CLT-produktion. Fordelen ved at benytte limtræsplader i en CLT-produktion er, at man har en nemmere håndtering, når man opbygger CLT-elementet, fordi man undgår at skulle håndtere løse lameller i oplægningen. Det er nemmere at benytte hele limtræsplader som lag i CLT-produktion end løse lameller. Samtidig bidrager limtræsplader med styrke i krydslamineringen.

Vi har flere forskellige presselinjer eller hele systemløsninger, der kan skræddersyes til dit produktionsbehov.

Æstetik og optimal udnyttelse

Træ som naturligt materiale

Der er mange fordele forbundet med at producere med træ. En af dem er træets naturlige og flotte udseende, der bidrager med en rolig æstetik i boligindretningen.

En anden fordel er træets klimamæssige aftryk. I sin levetid optager træ CO2 fra atmosfæren for at vokse og træ er et fornybart materiale. Derfor betragtes træ som et bæredygtigt materiale, hvilket gør, at træprodukter i stigende grad bliver en efterspurgt vare.

Hos Kallesoe Machinery vil vi gerne bidrage til en bæredygtig udvikling og derfor har vi udviklet vores CW-presse, som giver mulighed for at bruge bomkantetræ til limtræspladen. Brugen af bomkantetræ er med til at sikre en optimal udnyttelse af råmaterialet og dermed mindsker det også spild i produktionen. Det primære formål med disse limtræsplader, der er lavet af bomkantelameller, er at bruge dem som midterlag i CLT-elementer men det har også andre anvendelsesmuligheder.

Kvalitetsprodukt

Limtræsplader på Kallesoe Machinerys anlæg

Hvis du producerer limtræsplader på Kallesoe Machinerys anlæg, får du et kvalitetsprodukt, der er skræddersyet til dine produktionsbehov. På vores anlæg og presselinjer kan der produceres plader op til en bredde på 4,7 meter, og hvis det ønskes, kan flere af vores anlæg producere endeløse plader, hvor vi opstiller en sav efter pressen, der tilskærer pladen i ønsket længde.

Når du vælger vores presseanlæg, tilpasser vi altid anlægget specifikt til dine behov om kapacitet, hastighed og just-in-time produktion. Vi har forskellige presser til limtræspladeproduktion – både højfrekvenspresser og varmepresser, og vi rådgiver dig gerne om den bedste løsning til dit produktionsbehov.

Hvad enten du er interesseret i at starte en ny produktion eller opgradere din nuværende produktion, så er vi klar til at rådgive dig om produktmulighederne på vores presselinjer.

Vi har mange års erfaring i at levere presseløsninger og systemløsninger til hele verden, og vi opfordrer dig til at læse mere om vores kundecases som inspiration.

© Kallesoe Machinery A/S