Flerlagsplader

Flerlagsplader kombinerer fordelene ved det flotte udtryk i træstruktur med stor dimensional styrke.

En flerlagsplade består af 3 eller flere lag af lameller limet vinkelret på hinanden. Den samlede tykkelse er op til 60 mm.

Til flerlags-elementer over 60 mm henviser vi til CLT-elementet.

Pladerne kan f.eks. benyttes til møbelproduktion, indendørsbeklædning, facader, gulve og til konstruktion.

 

Herunder kan du finde information om systemløsninger og presseanlæg til din produktion af flerlagsplader.

Referencer i pladeindustrien

Alsidige formål

Om flerlagsplader

Flerlagsplader kan benyttes til mange forskellige formål bl.a. til møbelproduktion, indendørsbeklædning, facader, gulve og til konstruktion. Som konstruktionsmateriale kan flerlagsplader bl.a. bruges som trelags-forskallingsplader til beklædning af træhuse eller til beklædning af vægge. En væg af træ tilbyder en naturlig æstetisk oplevelse, hvor man kan arbejde med træets udtryk på forskellige måder.

Som eksempel på trelagsplader til konstruktion kan du se denne case

fordele for både boligejere og miljøet

Træ som materiale

Som råstof er træ dårlig til at lede varme, hvilket omvendt gør, at det har en god isoleringsevne. Denne kvalitet gør også, at træ er behageligt i både kulde og varme. Hvis man sammenligner med andre materialer, der benyttes i byggeindustrien som for eksempel stål, har træ en langt bedre isoleringsevne. Det er en fordel for både boligejeren og miljøet, da der skal bruges mindre isolering samtidig med, at energiforbruget til opvarmningen af bygningen kan sænkes.

Derudover er træ også et klimavenligt materiale, fordi det optager CO2 fra atmosfæren. Derudover er træ en fornybar ressource, hvilket gør, at det betragtes som et bæredygtigt materialevalg.

Kvalitetsprodukt

Flerlagsplader produceret på Kallesoe Machinery anlæg

Kallesoe Machinery har udviklet presselinjer, der præcis er optimeret til produktion af plader i flere lag, både med højfrekvensteknologi og med varmpresseteknologi. Vi specialiserer os i at designe og bygge kundetilpassede maskiner og anlæg.

Hvad enten du er interesseret i at starte en ny produktion eller opgradere din nuværende produktion, så er vi klar til at rådgive dig om produktmulighederne på vores presselinjer.

© Kallesoe Machinery A/S