Dit limtræsprodukt

Med udgangspunkt i dit produkt udvikler vi den produktionsløsning, der passer netop til dine ønsker og behov, så du får højeste kapacitet, højeste fleksibilitet og højeste kvalitet.

Herunder kan du finde information om det produkt, du er interesseret i at producere eller optimere. Sammen udvikler vi en løsning, der sikrer dig en kvalitetsproduktion.

Den bedste løsning

Det limtræsprodukt, du ønsker at fremstille eller optimere

Referencer

CLT, bjælker, plader, karmtræ

Hvad er limtræ?

Limtræsprodukter er lavet af enkelte stykker træ, også kaldet trælameller, der er limet sammen og tilsammen skaber et massivt produkt. Limtræsprodukter findes i mange forskellige typer og sammensætninger – de presseanlæg, der bliver specialdesignet og konstrueret hos Kallesoe Machinery, producerer blandt andet CLT (cross laminated timber), limtræsbjælker (også kaldet GLT eller glulam), limtræsplader, flerlagsplader og karmtræ eller profilemner. Produkterne produceres ved at trælameller i ønskede dimensioner limes sammen ud fra behovet om form, stabilitet, antal lameller, højde, bredde, tykkelse mv. Måden trælamellerne bliver limet sammen på, afhænger af typen af limtræ. Som eksempel bliver lamellerne i CLT-elementer krydslimet i 3, 5 eller 7 lag, mens et-lags-plader bliver kantlimet.

Alsidighed og æstetik

Limtræ har mange formål

Limtræsprodukter kan bruges til mange forskellige formål. CLT kan f.eks. benyttes som inder- eller ydervægge eller etageadskillelse i bygningskonstruktion. Limtræsbjælker benyttes blandt andet som spær i bygningskonstruktioner. Limtræsplader benyttes blandt andet til bordplader, hylder og til andre produkter i møbelindustrien. Flerlagsplader kan blandt andet bruges til indendørs beklædning af vægge, hvor det tilbyder et naturligt udtryk i indretningen. Karmtræ eller profilemner i limtræ benyttes især til vindues- og dørrammer.

Træ som materiale

Fordele ved limtræsprodukter

Der er gode grunde til at vælge et limtræsprodukt. De fleste har at gøre med træets egenskaber. Træ er et naturmateriale og har flere gode kvaliteter. Det lagrer CO2 i råmaterialet og betragtes derfor som et bæredygtigt valg i forhold til andre materialer såsom beton og stål, der ofte bruges som byggematerialer.

Limtræ har den fordel, at det er et meget stærkt materiale i forhold til dets vægt, især når man sammenligner med stål og beton.

Der er flere grunde til, at træ er et godt materiale at bruge i byggeri. Træ har en dårlig varmeledningsevne, der gør, at det har en naturlig god isoleringsevne, hvis man for eksempel sammenligner med stål.

Brandsikkerheden er generelt meget god for limtræ og limtræ er et af de bedste og sikreste byggematerialer. Når limtræ bliver udsat for brand, sker der det, at det forkuller i stedet for at brænde. Hvis det for eksempel er en limtræsbjælke, der udsættes for ild, vil bjælken ikke lede ilden videre men i stedet forkulle. Det er kun, hvis limtræselementet er fuldstændigt omsluttet af ild, at det vil brænde. Dermed opfylder limtræskonstruktioner alle myndighedernes krav til branddrøje bygninger.

Specialister

Kallesoe Machinerys presseløsninger

Hos Kallesoe Machinery har vi specialiseret os i at udvikle presseløsninger til forskellige typer af limtræsprodukter. Limtræsprodukterne, der er produceret på vores presselinjer, er af højeste kvalitet. I dialog med vores kunder finder vi de bedste løsninger til deres produktionsbehov, så de får mulighed for at producere limtræsprodukter i højeste kvalitet.

Læs mere om Kallesoe Machinerys løsninger til CLT-produktion her.

Læs mere om Kallesoe Machinerys løsninger til bjælkeproduktion her.

© Kallesoe Machinery A/S