Combi presselinje til bjælke- og CLT-produktion

Denne effektive højfrekvens-produktionslinje med sit specialdesignede lay-up-system giver mulighed for fremstilling af to forskellige produkttyper i et og samme system; CLT-elementer og limtræsbjælker. Du får øget kapacitet og fleksibilitet uden at det kræver ekstra plads.

Pressen benytter højfrekvens til hærdning af limen, hvilket har den udprægede fordel, at der er korte pressecyklusser og dermed en øget kapacitet – den ideelle linje for en just-in-time produktion. Læs mere om højfrekvensteknologien og fordelene ved at benytte højfrekvens.

Vi designer hver linje ud fra dine produkter og behov.

Se vores systemløsninger til bjælkeproduktion

1

Limtræsbjælker

Ved produktion af limtræsbjælker bliver limen påført vha. en gardinlimer. De limede lameller bliver en efter en tværført, drejet 90º, samlet og fastholdt i et charge.

Herefter bliver charget ført til et indløbsbord foran højfrekvenspressen.

2

CLT

Ved produktion af CLT-elementer, kan limen blive påført siden af de langsgående lameller. Lamellerne bliver tværført til et midlertidigt samlingsbord, hvor de samles og løftes over på et indløbsbord, hvor flere lag kan tilføjes.

Charget kører hen under en vakuumenhed, der placerer de tværgående lameller. Mellem hvert lag lameller bliver der påført lim.

CLT-elementet kan afsluttes med et lag langsgående lameller eller processen kan gentages, indtil det ønskede antal lag er opnået.

3

Bjælker og CLT

Det færdige bjælke- eller CLT-charge føres ind i højfrekvenspressen, hvor det bliver presset fra både toppen og siden.

Højfrekvensenergien tilføres for at få en til hurtig og effektiv hærdning af limen.

Læs mere om højfrekvensteknologien

Den illustrerede Combi press-linje håndterer op til 27 meter lange elementer – men anlægget designes efter dine ønsker og behov.

Specifikationer

Minimum og maksimum længde, bredde og højde på CLT-elementerne og bjælkerne er som beskrevet nedenfor – men vi kan konstruere presselinjen, så den kommer til at passe netop til dine produkter og ønsker.

Bjælker

Længde: 3.000 – 27.000 mm

Bredde: 1.250 mm

Højde: 60 – 290 mm

CLT

Længde: 6.000 – 27.000 mm

Bredde: 1.150 – 1.250 mm

Højde: 60 – 290 mm

Kontakt

Skal vi hjælpe dig med den rigtige presseløsning?

Jens Kallesøe

CSO

E-mail

Kristian Kallesøe

CEO

E-mail

Referencer i bjælkeindustrien

© Kallesoe Machinery A/S