Kombineret CLT og bjælkeanlæg Down Under

Vil du vide mere om vores Systemløsninger?

CLT – System solutions

Kallesoe Machinery har leveret et kombineret CLT- og bjælkeanlæg til det australske firma Timberlink.

NeXTimber® by Timberlink er teamet, der nu producerer CLT og limtræsbjælker på anlægget i Australien. Dette er ikke kun Timberlinks indtræden i limtræsindustrien, men også lanceringen af det første kombinerede CLT og bjælke-anlæg på kontinentet.

I 2018 investerede Timberlink-gruppen over 60 millioner euro og moderniserede savværksfaciliteterne i Tarpeena og Bell Bay. To år senere annoncerede de deres indtræden på limtræsmarkedet.
Efter en omfattende international evaluering blev Kallesoe Machinery valgt som hovedleverandør. Kallesoe leverer en nøglefærdig løsning, inklusive design, produktionsudstyr og installation, understøttet af fuldt integreret produktionssoftware.

“Da Timberlink træder ind på limtræsmarkedet med dette anlæg, var det vigtigt for dem at være bredt positioneret og stadig opnå et højt output”, udtaler Kallesoe-direktør Kristian Kallesøe. For at opnå dette har Kallesoe realiseret et CLT/bjælke-kombinationsanlæg med to højfrekvenspresser, der modtager lameller fra den samme fingerskaringsanlæg. “Afhængigt af markedets udvikling har Timberlink mulighed for at fokusere produktionen enten på CLT eller bjælker,” tilføjer Kallesøe.

Timberlink Australia COE Ian Tyson understreger, at de bevidst valgte denne verdenskonkurrencedygtige og innovative teknologi fra Kallesoe for at etablere Timberlink som en førende leverandør af limtræ i Australien og Oceanien. Anlægget fra Kallesoe forventes at opfylde kravene i et voksende og dynamisk træbyggemarked.

Kilde: CLT Speciel by Holzkurier, 10.2023

Referencer i CLT-industrien

© Kallesoe Machinery A/S