Endnu en HF-presse til Merkle Holz

Administrerende direktør Franz Merkle foran den nye Vario Press i sin fabrik i Nersingen

Se vores systemløsninger til bjælkeproduktion

Se mere

Øget ydeevne og fleksibilitet med en Vario-presse

Efter 16 års kontinuerlig brug havde højfrekvenspressen hos Merkle Holz gjort sit job. På grund af den gode erfaring med HF-teknologien og de danske maskinteknikspecialister besluttede den bayerske limfabrikant sig igen for en løsning fra Kallesoe Machinery. Denne gang blev det en Vario PressVario – Presselinje med en generator på 200 kW.

Igen en højfrekvensløsning

Vi ønskede at fortsætte med de fordele og positive oplevelser vi allerede har haft med højfrekvens samtidigt med, at outputtet og fleksibiliteten skulle øges og brugervenligheden markant forbedres, sådan opsummerer Merkle Holz, Nersingen kravene til den nye HF-presse.

Siden købet af den første højfrekvenspresse i 2005 har Merkle Holz satset på en presse fra Kallesoe til fremstilling af limtræ-, duo- og triobjælker. Da en udskiftningsinvestering skulle forfalde i 2020, så de også på andre højfrekvente løsninger, men endte hurtigt tilbage hos Kallesoe.

“Vi kiggede os omkring, men faktisk blev Kallesoe valgt lige fra starten på grund af den tidligere positive oplevelse og den nye fleksible presseløsning,” fortæller Technical Manager, Franz Hölzl.

Variabelt system

Merkle bestilte specifikt en Vario Press til produktion af limtræsbjælker samt duo- og triobjælker. Kallesoe har udviklede presseløsningen specifikt ud fra kravene om ordrerelateret- og en højtydende produktion. Vario Press er udstyret med ekstra lange sidetrykcylindre, så der kan opnås en pressebredde på kun 240 mm – standardpressebredden som standard er 840 mm.

”Med denne funktion kan vores kunder også håndtere små ordrer med få limbjælker uden problemer,” fortæller Bruno Kallesøe og tilføjer, at en lille ordre straks kan følges af en større med flere limtræsbjælker, hvor hele pressebredden på 1280 mm udnyttes: “Vi har gjort det let at ændre pressebredden på vores Vario Press, så vores kunder kan producere ordrerelaterede leverancer hurtigt og ubesværet.”
Derudover er det muligt at presse limtræselementer i forskellige længder. Ifølge Kallesøe sikrer dette en væsentlig bedre udnyttelse af systemet.

Automatisk pladeskift

For kortere omstillingstider udviklede Kallesoe også en halvautomatisk proces til hurtig højdejustering af sidetrykpladerne og en automatisk udskiftning af trykplader. Dette sparer tid og aflaster også medarbejdere. ”Ud over stigningen i ydeevne og fleksibilitet var vi primært optaget af at gøre arbejdet lettere for vores medarbejdere. Den automatiske udskiftning af trykplade er en reel lettelse her,” siger Hölzl.

Kilde: Holzkurier: 18:21

Referencer

Animation

Vario Press

© Kallesoe Machinery A/S