Kallesoe Machinery A/S - Historie

Fra hobby til erhverv
Historie 2 250X168Det hele startede som en hobby. Ved sin drejebænk i kælderen i Lem i Vestjylland producerede Herluf Kallesøe trykluftsmateriale, men efter kort tid tog han det store spring og gjorde jobbet til et fuldtidserhverv. Kallesøe A/S blev hermed grundlagt i 1969. Produktionen af trykluftautomatiserede specialmaskiner, fortrinsvis til træbranchen, startede herefter i lejede lokaler hos Lem Savværk. I begyndelsen var Herluf Kallesøe alene om produktionen, men der gik kun kort tid, før han havde seks medarbejdere ansat. Efter et lille års tid blev det første spadestik taget på matriklen Bredgade 115, hvor virksomheden ligger den dag i dag.

Nye produkter og eksport
Der var god afsætning på det danske marked, men også Sverige og Tyskland begyndte at interessere sig for Kallesøes produkter. I 1973 blev den første udvidelse derfor foretaget, og i den tilbyggede hal blev de første rammepresser, små lamineringspresser og gaffelløftere produceret.

Herluf Kallesoe 250X178

Der blev især set store muligheder i de rammepressere, som Kallesøe producerede, og den hydrauliske udgave blev fra 1976 en stor del af produktionen. Eksporten af Kallesøes maskiner begyndte i disse år at brede sig til de øvrige skandinaviske lande, men der viste sig også et meget stort marked for gaffelløftere i USA. Mange containere fulde af gaffelløftere blev i disse år sejlet over Atlanterhavet. Antallet af ansatte ekspanderede i takt med, at fabrikken blev udvidet; i perioden 1975-1977 steg antallet af ansatte fra 6 til 27.

I 1984 bliver den første gennemløbslamineringspresse (LV-presse) fremstillet. Kallesøe har stor succes med denne nyudviklede type af presse, og det store marked i Sydeuropa begynder at få øjnene op for Kallesøes produkter. I 1987 råder Kallesøe, efter endnu to udvidelser, over 4.000 m2 og har 38 ansatte.

 

En ny generation
I november 1993 sker der et generationsskifte i firmaet. Datteren Lili Kallesøe og svigersønnen Bruno Kallesøe køber virksomheden af Alice og Herluf Kallesøe.
I 1994 kommer der endnu et succesfuldt produkt på banen: Den første højfrekvenspresse bliver fremstillet til produktion af konstruktionsbjælker. I de efterfølgende år er der krise i træindustrien, hvorved Kallesøe udvider produktionen til også at omhandle specialmaskiner til andre industrier.

HF-teknologi
BrunoI slutningen af 2006 overtager Kallesøe A/S et schweizisk firma, der før har været Kallesøes leverandør af højfrekvensgeneratorer til HF-presserne, og dette kommer herfra til at udgøre en betydelig del af produktionen.

Kallesøe A/S udvider i maj 2008 for 13. gang siden stiftelsen. Denne gang bliver to nye haller på i alt 2200 m2 bygget til, så fabrikken nu i alt råder over 12.500 m2 produktionsareal.

Fra Kallesøe A/S til Kallesoe Machinery A/S
I maj 2010 sker der ændringer i ejer-strukturen, og firmaet får sit nye navn: Kallesoe Machinery A/S. Virksomheden kommer på denne måde til at stå endnu stærkere i forhold til det internationale marked, der nu udgør cirka 85 % af firmaets omsætning.
Med en ny ejerkreds og en nyt navn er Kallesoe Machinery A/S klar til at imødekomme kundernes store krav og de udfordringer, fremtiden vil bringe, uanset om det drejer sig om specialtilpassede maskiner og anlæg til træ-, energi- eller industrisektorerne.

 


Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date. © Kallesoe Machinery A/S 2020